• INGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU

  • INGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU

  • INGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU

Ingrijirile medicale la domiciliu

Scopul serviciilor de ingrijire medicala la domiciliu este ca pacientul sa beneficieze de ingrijire individuala, corespunzatoare afectiunilor de care sufera, pentru imbunatatirea calitatii vietii.

Datorita acestor servicii, se reduce in mod considerabil tratamentul spitalizat, iar starea pacientului poate fi imbunatatita semnificativ.
Varstnicii reprezinta principalii beneficiari ai serviciilor de ingrijire la domiciliu ñ cei care traiesc cu afectiuni cronice, dizabilitati si dementa. Tendinta actuala este ca varstnicii sa primeasca ingrijire la domiciliu in schimbul plasarii in institutii de ingrijire cronice sau pe termen lung.

De asemenea si adultii tineri care sunt invalizi sau in convalescenta dupa afectiuni acute aleg ingrijirea la domiciliu ori dr cate ori este posibil.

Cine poate recomanda aceste servicii?

Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de ingrijiri medicale la domiciliu se face de catre medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie si de catre medicii de specialitate din spitale la externarea asiguratilor, medici aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, in concordanta cu diagnosticul stabilit si in functie de patologia bolnavului si statusul de performanta ECOG al acestuia cu precizarea activitatilor zilnice pe care asiguratul nu le poate indeplini.